29.03.2024

İTB üretici toplantılarını gerçekleştirdi

İzmir Ticaret Borsası ve Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ve bölgemizde ilk defa gerçekleştirilen “İzmir ve Manisa İlleri Sultani Çekirdeksiz Bağlarında Sürgün Kurumaları, Uyanma Bozukluğu ve Ölümlere Yol Açan Fungal Nedenlerin Araştırılması” adlı proje tamamlanmıştır. Çekirdeksiz kuru üzüm bağlarında son dönemlerde rastlanan, ölü kol, kav ve klorlu yaprak gibi hastalıkların saha araştırmasını kapsayan proje, oldukça önemli sonuçlar ortaya çıkarmıştır.

Söz konusu proje çıktıları ise;

1.      Hastalıkları gösteren ve mücadele yöntemlerini anlatan 3 adet afiş bastırılmış ve ilgili kurum/kuruluşlara dağıtımı yapılmıştır.

2.      Projenin ve çıktılarının anlatılması amacıyla, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe müdürlükleri, Ticaret Borsaları, Ziraat Odaları, Tariş ve zirai ilaç firmalarının katılımıyla 07 Ocak 2014 tarihinde Borsamızda teknik bir toplantı düzenlenmiştir.

3.      Proje görsel sunumu, Tariş Kooperatiflerde gösterilmesi amacıyla Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ne gönderilmiştir.

4.      Yukarıda bahsi geçen hastalıklar ve korunma yöntemlerinin anlatıldığı 3 adet üretici toplantısı gerçekleştirilmiştir.  Toplantılar sırasıyla;

a)     24.01.2014 tarihinde Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasında,

b)     31.01.2014 tarihinde Salihli Ticaret Borsasında,

c)     04.02.2014 tarihinde Saruhanlı Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilmiştir.

11.02.2014